Eredivisie

Wie wint dit seizoen de Eredivisie?

We zitten al bijna weer op driekwart van het seizoen en dat betekent dat we aardig nauwkeurig kunnen voorspellen wie er nog kans heeft op het kampioenschap dit seizoen. De strijd gaat voornamelijk tussen Ajax en PSV. PSV staat nog altijd een paar puntjes voor op de Amsterdamse voetbalclub maar het programma van de Eindhovenaren is minder gunstig. Experts verwachten daarom dat het een uiterst spannende strijd zal worden. Wat denken jullie? Wie gaat de Eredivisie dit seizoen winnend afsluiten?

Het is een nek-aan-nekrace tussen Ajax en PSV

Op dit moment (moment van schrijven: 24 februari 2018) heeft PSV nog altijd vijf punten voorsprong op de eerste achtervolger, Ajax. De voorsprong op de ploeg op de derde plek, AZ Alkmaar, is maar liefst 12 punten, daarna volgt Feyenoord met 20 punten afstand. PSV speelt dit weekend echter tegen Feyenoord en de Eindhovenaren missen ook nog eens hun belangrijkste aanvaller. Hirving Lozano, die dit seizoen al aardig op dreef was, moet de wedstrijd missen vanwege een schorsing.

Maken de outsiders nog kans?

De meeste voetballiefhebbers zijn het er al over eens, ook de Rotterdamse fans zelf, Feyenoord maakt dit seizoen geen kans om de titel te prolongeren. Winteraankoop Robin van Persie heeft de Rotterdamse ploeg nieuwe impulsen gebracht maar dat is nog niet voldoende om de grote achterstand op koploper PSV in te lopen. Wat dat betreft is de Alkmaarse formatie AZ een meer gevaarlijke outsider. Deze ploeg speelt aantrekkelijk voetbal met ontzettend veel aanvallende impulsen. Als er toch nog een verrassing aan zit te komen, komt het waarschijnlijk uit de Alkmaarse hoek daarom.

 

De experts geven Ajax nog veel kans

Experts op het gebied van wedden op Eredivisie voetbal zijn het er roerend over eens. Ajax heeft nog net zoveel kans als PSV om de Eredivisie dit seizoen als winnaar af te sluiten. PSV staat nog wel een paar puntjes voor maar heeft ook een zwaardere programma voor de boeg. Ajax is bovendien beter in vorm en heeft op papier een sterker elftal. Zeker in de voorhoede. De verkoop van aanvaller Jürgen Locadia in de winter heeft PSV geen goed gedaan. De hoop is daarom gevestigd op de andere aanvallers om voldoende scorend vermogen in de ploeg te houden.