Zo doe je kennis op over poker

Poker is een zeer bekend begrip als het aankomt op spellen. Het wordt veel gespeeld tussen vrienden onderling, maar je kunt er ook een uitje voor maken naar het casino. Mocht je jezelf een aan een potje poker wagen, dan zijn er een aantal spelregels en termen die belangrijk kunnen zijn om van te voren te begrijpen. Met een stuk kennis over deze verschillende onderdelen kun je het spel een stuk beter spelen en is het hoogstwaarschijnlijk ook een stuk leuker om het te spelen.

De basis van poker

Om poker te leren kost niet veel tijd, maar je moet natuurlijk wel weten wat er bedoeld wordt. Poker is echter een stuk lastiger om echt goed in te worden, maar gelukkig scheelt dit niet veel om simpelweg een potje mee te kunnen spelen. Poker kent veel verschillende soorten varianten van het spel, waardoor het woord ‘poker’ eigenlijk gezien kan worden als verzamelnaam voor al deze verschillende varianten. Vaak wordt de versie Texas Holdem bedoelt wanneer er over poker gesproken wordt, omdat dit toch wel de meest bekende variant is en daarmee ook het vaakst wordt gespeeld. Doordat er verschillende versies zijn moet je ook weten welke spelregels bij welke variant een rol spelen.

Eenmaal aan de tafel

Als je eenmaal plaats neemt aan de tafel is er iets waar je als aller eerst over na moet gaan denken, namelijk de handen waarmee je gaat spelen. Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar in de poker wereld bestaat er de term poker hands. Dit is eigenlijk een overkoepelend begrip voor verschillende kaartcombinaties die je kunt maken. Je kunt deze kaartcombinaties met twee kaarten die je uitgedeeld krijgt, deze worden hole cards genoemd en met vijf kaarten die op tafel liggen. De term starthand doelt op de twee kaarten die je op het begin van de dealer krijgt. Niet iedere kaartcombinatie is even sterk, maar daarom zijn er speciale benamingen voor een combinatie van verschillende kaarten.

De winnende pokerhand

Er is een ranking die aangeeft welke poker hands het sterkst zijn. Veel van de termen voor deze poker hands klinken je misschien wel bekend in de oren en het is ook zeker goed om te onthouden welke kaarten waarbij horen natuurlijk. Zo weet je of je sterk in het spel staat of niet. Soorten poker hands die je hebt zijn onder andere Royal Flush, Full House en Flush. Royal Flush is de beste pokerhand en bij Full House speelt three of a kind en een paar mee. Hoe hoger de three of a kind die je hebt, hoe beter. Door het begrijpen van deze verschillende termen is het spel een stuk gemakkelijker te snappen en te spelen.