Spelen met kaarten uit een pokemon blister pack

Iedereen heeft wel eens van Pokemon kaarten gehoord, maar ken je ook het Pokemon blister pack? Hier zitten allemaal verschillende soorten kaarten in. Misschien heb je zelf nog wel een paar kaarten liggen uit het pokemon blister pack, of misschien ben je een fanatieke verzamelaar. Dit spel wordt ook wel een Trading Card Game genoemd, en het gaat hierbij om het ruilen, verzamelen en uiteraard het spelen van de kaarten. Aan het spelen van dit spel zitten een aantal regels. Vooral als je bepaalde kaarten uit je pokemon blister pack gebruikt. Lees hier meer over Pokemon kaarten en hoe het spel in zijn werk gaat.

De kaarten zijn allemaal anders in het pokemon blister pack

Je speelt het spel met twee spelers, die ieder een deck van 60 kaarten hebben. Het is hierbij handig om kaarten uit je pokemon blister pack te gebruiken. Eerst begin je met het bouwen van een Pokemon deck, en kies je de beste kaarten uit. Daar zitten ook weer een aantal regels aan verbonden. Je mag bijvoorbeeld 4 kaarten met dezelfde naam in je deck hebben. Je hebt kaarten met Pokemons, maar ook speciale energie- en trainerkaarten. Met energiekaarten kun je aanvallen, en trainerkaarten bieden extra mogelijkheden voor tijdens het spel. Zo is er een trainerkaart met potion, die ervoor zorgt dat opgelopen schade wordt verminderd. Als je het deck bij elkaar zoekt, is het handig om ongeveer 15 tot 18 energiekaarten te kiezen en 20 trainerkaarten. De rest vul je dan aan met reguliere kaarten. Deze kun je bijvoorbeeld uit je pokemon blister pack halen.

Start van het spel

Als het deck is uitgezocht kan het spel beginnen. Allereerst kan er een beginnende speler worden gekozen door een munt te flippen en kop of munt te spelen. De persoon die het goed heeft mag bepalen wie er gaat beginnen. Als je een Pokemon blister pack koopt, krijg je vaak speciale Pokemon munten bij je aankoop. De spelers schudden het deck en pakken daarna de bovenste zeven kaarten. Let er wel op dat je basis Pokemon in je handen hebt. Is dit niet het geval? Schud dan opnieuw en leg de kaarten terug. Wanneer beide spelers een openingshand met Pokemon hebben, kan het echt beginnen. Kies de Pokemon met wie je wil starten. Daarnaast mag je vijf extra Pokemon in je bank leggen.

Verder met het spel door acties

Wanneer de bovenstaande stappen zijn doorlopen na aanschaf van een Pokemon blister pack, kun je verschillende acties met de kaarten gaan uitvoeren. Zo kun je kiezen om je Pokemon te laten evolueren of om in de aanval te gaan. Let er echter wel op dat je voor veel aanvallen een energiekaart aan je Pokemon gekoppeld moet hebben. Per Pokemon mag je in totaal 1 energiekaart hechten. Daarnaast mag je ook je actieve Pokemon, waarmee je speelt, terugtrekken en omwisselen voor een andere Pokemon van je bank. Als er uiteindelijk een winnaar bekend is, mag de winnende speler een prijskaart pakken.