De beste tactieken voor Patience

Het is misschien wel het meeste gespeelde spel ter wereld, we hebben het over patience. Vroeger zat het standaard op je pc als je Windows 98 had. Patience wordt trouwens ook wel Solitaire genoemd. Je speelt het in je eentje, aan tafel met echte kaarten of online op je computer of telefoon.  

Je hebt er niet veel voor nodig. Een set speelkaarten, kennis van de regels, gezond verstand en een flinke portie geluk. Patience is moeilijk om echt uit te spelen. Wetenschappers hebben nog niet ontdekt hoe dat precies komt. 

Don’t loose your patience 

Het kaartspelletje is razend populair. Inmiddels wordt het vaker online dan met fysiek kaarten gespeeld en dan ook nog eens in allerlei aparte vormen in plaats van alleen het traditionele spel. 

Voor een traditioneel potje patience heb je één stok kaarten zonder jokers nodig. Deze schud je goed en vervolgens ga je ze neerleggen. Check even in de regels hoe je ze goed voorbereid neerlegt.  

Een beetje geluk

Patience is een kansspel waarbij geluk een enorme factor speelt. Gewoon geduldig blijven dus als je even niet wint. Je kunt je winkansen overigens wel vergroten. Dit zijn onze tips:

  • Neem rustig de tijd. Het woord Patience betekent niet voor niets geduld in het Frans. Kijk rustig voordat je iets doet, je mag een actie officieel namelijk niet meer ongedaan maken. 
  • Speel vervolgens zoveel mogelijk kaarten vrij. Op die manier weet je goed wat er ligt.
  • Verplaats kaarten naar de kolommen of stapels. Maak alleen gebruik van je stock als het echt moet.  
  • Speel een rij pas leeg als je er een koning kunt leggen. Doe je dit niet, dan zit je met een lege rij en heb je een mogelijkheid minder om te parkeren.  
  • Ga ook even door de kaarten van de reservestapel zonder deze te gebruiken. Zo krijg je een idee van wat er in de stapel zit en hoe je deze kaarten (later) het beste kunt inzetten.
  • Probeer de kaarten in de langste kolom het eerste om te draaien. Doe je dit niet, dan heb je later meer kans om in een impasse te komen.
  • Houd ook in gedachte dat het handig is om de vier open plekken telkens gelijkmatig te vullen met kaarten.

Als je deze tactieken aanhoudt, zul je vast meer potjes Patience gaan winnen. Succes met spelen! 

Bron: https://www.gratispatience.net